U bent : Onthaal >> Het Archeoforum >> Praktische informatie >> Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

 
Te voet plattengrond
Het Archeoforum bevindt zich midden onder de Place Saint-Lambert en is dus langs verschillende kanten bereikbaar: via het hoogste punt van het plein daalt u de trappen af naar de ingang van de tunnel voor de bussen; aan de lange kant van het plein als u van de Place du Marché of de Rue Léopold komt; en tenslotte door de buszone over te steken als u van het Ilot Saint-Michel komt.

Met de wagen

Als u vanuit de hoogte Luik nadert, neemt u de E40 uitrit Luik of de E602 uitrit 33 / Burenville.
Vanaf Outremeuse (overkant van de Maas), via de Rue Léopold, de E40 Cheratte, Visé, Aken.
Als u van Aken komt, Visé, Cheratte of Outremeuse neemt u de E40 tot aan de Rue Léopold.
Als u van Herstal, En Féronstrée en de Rue Saint-Léonard komt, neemt u de Rue de Bex.

Verscheidene te betalen parkings bevinden zich in de buurt van het Archeoforum, o.a. de Parking Saint-Lambert.

Met de bus

De Place Saint-Lambert wordt aangedaan door heel wat bussen. Zie hiervoor de website van de Waalse vervoermaatschappij TEC.

Met de trein

Het Archeoforum ligt op 2 minuten lopen van het hoger geleden station Liège-Palais, onder de Place Saint-Lambert.
Via het station Liège-Guillemins hebt u de keuze tussen een aansluiting van ongeveer 5 treinen per uur naar het station Liège-Palais, maar u kunt ook de bus nemen in de richting Place Saint-Lambert (halte Place Saint-Lambert). Voor de uurregelingen van de treinen, zie de website van de NMBS of door de toegankelijkheidsfiche van  de NMBS.

Met de bus

De buschauffeurs kunnen hun groepen afzetten op de Place Saint-Lambert, Chaussée de Marneffe, tegenover het Maison du Tourisme en langs het Ilot Saint-Michel of En Féronstrée, langs het Ilot Saint-Georges. De bushaltes mogen ook gebruikt worden om de passagiers te laten uitstappen.

Mogelijke busparkings:

    • place des Déportés (in de aangelegde parking)
    • quai Van Beneden (tegenover het Aquarium-Museum)

Deze parkeerplaatsen bevinden zich allemaal in de buurt van de Place Saint-Lambert.

Voor personen met beperkte mobiliteit

Wegens de configuratie van de overblijfselen en de nauwe doorgangen op het gevolgde pad is de site niet volledig toegankelijk voor personen in een rolwagen. Een speciaal aangepaste ingang voor personen in een rolwagen of die moeite hebben om trappen te gebruiken is te vinden niet ver van de kaartverkoop, aan de ingang van de tunnel voor an de bussen. In overleg met de TEC Liège-Verviers werd het trottoir aan deze ingang vrijgemaakt, vlak gemaakt en beveiligd. Er werd een lift geïnstalleerd om naar de boetiek te kunnen gaan. Personen die de overblijfselen niet kunnen bezoeken, kunnen een film bekijken (als het ware een virtueel bezoek aan het Archeoforum). De gidsen in het Archeoforum hebben een vorming gevolgd over het onthaal van personen met beperkte mobiliteit en zullen dus heel wat informatie kunnen geven ter plaatse, meer bepaald aan slechtzienden.

Download de toegankelijkheidsfiche.

Zoeken via Google Maps.

Uw route met Touring

De plan van de stad en de toegankelijkheidsfiche van de NMBS.